Menu

Veel gestelde vragen

1. Hoe kan ik me het beste inschrijven?
Je kunt je gemakkelijk online inschrijven voor de cursus van je keuze door te kijken bij Lesrooster en inschrijven en hier je niveau en de gewenste startdatum te kiezen. Na inschrijving ontvang je van ons een bevestiging per email. Voor Privélessen, Zakelijk Spaans, bijlessen, etc., kun je je inschrijven door te kijken bij Cursusvormen en daar het inschrijfformulier invullen. Wij zullen je gegevens dan z.s.m. verwerken. Jij ontvangt een bevestiging per email.

2. Wat is het verschil tussen een Standaard en een Intensieve cursus?
Het verschil tussen deze cursussen zit in het tempo en/of de duur van de cursus, niet in het niveau en de grootte van de groepen.
Kijk op Cursusvormen > Groepscursus.

3. Ik heb al (enige) kennis van het Spaans, hoe kom ik er achter wat mijn niveau is?
Wil je weten hoe jouw niveau aansluit bij ons lesprogramma? Maak en afspraak voor een intakegesprek door het intake formulier in te vullen.

4. Wanneer zijn de lessen, op welke dagen? Wat houdt de cursus precies in?
Het Lesrooster en inschrijven geeft een overzicht van de dagen en tijden waarop we onze verschillende cursussen en niveaus aanbieden.
Voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende niveaus kun je naar Cursusaanbod gaan.

5. Wanneer beginnen de cursussen?
Vier keer per jaar starten er nieuwe standaard groepscursussen. Voor de data van de verschillende trimesters kun je kijken bij Lesrooster en inschrijven. In het najaars-, winter- en voorjaarstrimester worden er cursussen op alle niveaus aangeboden. In de zomer vinden er intensieve cursussen op een aantal basisniveaus plaats.

6. Als de cursus reeds is begonnen, kan ik nog meedoen en hoeveel moet ik betalen?
Als je in een cursus instapt die al is begonnen, betaal je slechts de resterende lessen.

7. Wat kan ik na een beginnerscursus?
Als je de cursus Spaans A1.1 (beginners 1) heeft afgerond, dan heb je een solide basiskennis van de Spaanse taal, een kapstok voor een reis naar Spanje of Zuid Amerika, of om verder te studeren. Kijk op Cursusaanbod en klik op de studiegids van het niveau van jouw keuze.

8. Hoeveel tijd moet ik aan de cursus besteden?
Bij de reguliere cursussen van 1,25 uur per les moet je uitgaan van ongeveer 3 uur zelfstudie per week. Bij de intensieve cursussen van 2,5 uur moet je rekenen op 4-5 uur zelfstudie per week. Op die manier kunt je de doelstellingen halen die bij de studiegids staan beschreven.

9. Als ik een keer niet kan komen naar de les, is er dan een mogelijkheid om de les in te halen?
In het geval je een les niet kunt bijwonen, is het in principe mogelijk deze les in te halen in een parallelgroep, MITS er voldoende plaats is. Of je kunt inhalen is ook afhankelijk van het feit of er een groep van hetzelfde niveau is die gelijk op loopt met jouw eigen groep. Voor sommige groepen geldt dus dat er géén inhaalmogelijkheid bestaat. Elke keer dat je van de inhaalmogelijkheid gebruik wenst te maken, dien je daarover eerst contact op te nemen met ons. Houd je er wel rekening mee dat er verschillen kunnen zijn per groep. Laat je ons a.u.b. ook weten wanneer je een les niet zal bijwonen maar deze niet wenst in te halen. Op die manier kunnen we meer 'inhalers’ aan een plaats helpen.

10. Krijg ik een certificaat aan het eind van de cursus?
Als je dat wilt en aan ons vraagt, kunt je tijdens de laatste les een Certificaat van deelname krijgen, als je tenminste 11 van de 13 lessen hebt gevolgd. Daar staat de naam van de cursus, de periode die je lessen hebt gevolgd en het behaalde niveau aan het eind van de cursus.

11. Wat gebeurt er als ik (door omstandigheden) niet door kan gaan met de cursus?
Als je door bijzondere omstandigheden met de cursus moet stoppen, dan kan je, als dat tijdig wordt vermeld, de rest van de lessen op een later tijdstip volgen. Deze lessen moeten wel binnen één jaar gevolgd worden. Dus, we bewaren de lessen die je nog moet volgen op het moment dat je het aan ons doorgeeft.

12. Wat kosten de boeken?
De kosten van de boeken verschillen per niveau. Doe je voor het eerst een cursus of begin je aan een nieuw cursusblok dan kost een lespakket tussen de € 15.- en de € 30.-. Per cursusblok (2 of meer niveaus) wordt één basisboek gebruikt. De totaalprijs voor het lesmateriaal voor Spaans A1.1 (beginners 1) bijvoorbeeld is € 30.-.Voor de prijslijst van het lesmateriaal per niveau kun je bij Prijzen > Lesmateriaal kijken.

13. Hoe kom ik aan het cursusmateriaal?
Al het materiaal dat je nodig hebt voor onze cursussen is te koop bij ons. Voor de prijslijst van het lesmateriaal per niveau kun je bij Prijzen > Lesmateriaal kijken.

14. Wat kan ik met mijn lesmateriaal doen?
Het lesboek gaat een heel niveaublok mee, het is dus goed voor twee of drie cursussen, bijvoorbeeld Spaans A1.1 (beginners 1) en Spaans A1.2 (beginners 2). Indien je het lesboek na afloop van de cursus niet meer gaat gebruiken, dan kun je het voor de helft van de prijs weer aan ons terug verkopen. Let wel, er dient dan niet in het boek te zijn geschreven! Deze regeling geldt ook voor de overige lesmateriaal (syllabi)

15. Hoe kan ik het beste mijn cursusgeld betalen?
Je krijgt bij je aanmelding een factuur. Het cursusgeld moet tenminste binnen 14 dagen na aanmelding zijn overgemaakt en tenminste 5 dagen voor aanvang van de cursus op rekening NL14ABNA0424231263 t.n.v. Spaans Taalcentrum Don Quichot te Groningen onder vermelding van het factuurnummer. Na deze termijn kom je op de wachtlijst te staan. Als de cursus inmiddels vol zit, is deelname helaas niet meer mogelijk.

16. Kan ik een nota ontvangen van mijn betaling?
Je krijgt altijd een nota van je betaling van het cursusgeld en/of het lesmateriaal.

17. Kan ik in termijnen betalen?
Betaling in termijnen is niet mogelijk. De betalingstermijn na inschrijving bedraagt 14 dagen.

18. Ik wil het cursusgeld contant betalen. Kan dat?
Contante betaling is mogelijk. Het cursusgeld moet tenminste binnen 14 dagen na aanmelding worden betaald en tenminste 5 dagen voor aanvang van de cursus.

19. Wanneer zijn jullie open?
De openingstijden verschillen per periode. Voor de exacte openingstijden kun je kijken bij Contact en locatie.

20. Waar kan ik in de buurt het beste parkeren?
Wij zijn prima te bereiken met de auto en je kunt voor de deur parkeren (gratis na 18:00 uur)